Via de FASv is ook voor leden van BasBEL een collectiviteitskorting afgesproken bij verzekeringen van Centraal Beheer. Veel kan BasBEL op lokaal niveau zelf regelen. Maar voor onderhandelingen met ministeries of verzekeringsmaatschappijen

is het goed dat we aangesloten zijn bij FASv, de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen.
De Federatie heeft ons laten weten onlangs bij Centraal Beheer een collectiviteits-korting te hebben bedongen voor alle individuele leden van de lokale seniorenverenigingen die bij FASv zijn aangesloten.

De korting bedraagt 5% voor reis- en rechtsbijstandsverzekeringen, 8% voor opstal-, inboedel- en aansprakelijkheids-verzekeringen, en 10% voor autoverzekeringen.

Het Basbelbestuur denkt dat deze kortingen juist voor onze leden van belang kunnen zijn. Veel mensen die in loondienst werken, of als ambtenaar, hebben via hun werkgever een collectiviteitstorting bij een verzekeraar. Na pensionering vervalt deze korting over het algemeen, maar via FASv kunnen wij de leden nu weer alsnog zo’n reductie aanbieden op de verzekeringspremie.

Als u al verzekeringen heeft lopen bij Centraal Beheer kunt u uw korting zelf on line regelen via Mijn Centraal Beheer (met opgave van het “collectiviteitsnummer 53047”), maar ook kunt u natuurlijk nog altijd “Even Apeldoorn bellen”: 055 – 5798000.

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264