Mevrouw S. Blok-Bogaard, wonende aan de Binder in Eemnes – wij bij BasBEL kennen haar als Stijnie – vierde 10 december haar 100e verjaardag. Een druk partijtje zou goed bij haar blijmoedige karakter hebben gepast,

maar dat werd natuurlijk doorkruist door het coronavirus.

Toch werd het voor Stijnie Blok nog wel een feestelijke dag. Toen secretaris Ellen namens BasBEL een grote bos bloemen met een verjaarsgedicht aanbood, had ze juist al met een familielid een mooie rondtoer in een koets gemaakt. Van binnen en van buiten was haar huis mooi versierd. En de burgemeester was natuurlijk ook al geweest. Heel Eemnes was op de hoogte gebracht met een groot spandoek op de ‘kleine koeienrotonde’.

Al een tijdje lang is Stijnie de oudste bewoner van Eemnes. Vaak was ze een stralend middelpunt, bijvoorbeeld op de Kerstbijeenkomsten van de Zonnebloem waar ze, omringd door een grote groep opgetogen kinderen, het eerste Kerstpakket aannam uit handen van de burgemeester.

Ze schreef zelf, als 98-jarige, een mooi verslagje van het ‘Hartewens-bezoek’ aan het Rijksmuseum dat de Riki-stichting de vorige zomer voor haar mogelijk maakte. 

Stijnie kan er om lachen als opnieuw mooie anekdotes worden verteld, zoals over de verdwenen en teruggevonden jas bij het Kerstdiner. Of over het bezoek met BasBEL aan het Huis van Eemnes, toen ze de krulspelden nog in had, maar die handig onder een hoofddoek werden verstopt.
Het mooist blijft het verhaal van de te snel genomen bocht een paar jaar geleden met haar scootmobiel. Ze kwam in het water terecht, en moest worden gered door een toegesnelde jonge held. “Ja, ja”, vult Stijnie altijd graag zelf aan, “en toen wilde ze me nota bene naar het ziekenhuis brengen. Daar heb ik een stokje voor gestoken. Mijn droge kleren heb ik toch zeker thuis!”.

Dat is precies zoals we Stijnie bij BasBEL kennen. Bij de meeste activiteiten die we organiseren is ze aanwezig. Bij goed weer komt ze met haar scootmobiel, en met slecht weer laat ze zich rijden. Voor de vrijwillige chauffeur is dat altijd een plezier. Zoals Jan bijvoorbeeld zegt: ‘met Stijnie is ieder uitje al op de heenweg een plezier; ze is zo’n heerlijk ouderwets opgewekt mens.’

 Als seniorenvereniging zijn we ook openlijk heel trots met haar, en al helemaal als ze beaamt: ‘met BasBEL wordt je wel 100’. 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264