Op verzoek van BasBEL heeft de gemeente Eemnes nieuwe bankjes geplaatst. De eerste twee werden vanmorgen door Basbel-lid Mary de Valk en wethouder Theo Reijn getest. In totaal zullen er

zo’n 20 nieuwe bankjes komen. Ongeveer op de plek die gemeente en Basbel gezamenlijk hebben gekozen, maar mogelijk nog iets verplaatst, in overleg met direct aanwonenden.

Samen op een bankje: dan zat je vroeger gezellig vlak naast elkaar. Maar de anderhalve meter afstand, de wethouder op het ene puntje van de bank en Mary de Valk op het andere, kon er niet aan afdoen dat de twee het kennelijk naar hun zin hadden en samen blij waren met de nieuwe aanwinst. 

Wethouder Theo Reijn: ¨Begin dit jaar bereikte ons via de BasBEL de vraag om meer bankjes te plaatsen in de openbare ruimte. Dit maakt het voor de (oudere) inwoner mogelijk om tijdens een wandeling naar de winkel of door de polders even uit te rusten. Natuurlijk hebben wij hiervoor direct de mogelijkheden onderzocht. En het resultaat ziet u hier!¨ 

Mary de Valk: “Vanuit de seniorenvereniging zijn wij er heel content mee. De bankjes zijn fijn om even te gaan zitten; vaak heb je contact met een bekende die voorbijkomt. Voor ons zijn ze ook belangrijk als rustpunt. Het kan bijvoorbeeld net de doorslag geven, of je wel of niet zelf het hele stuk naar de winkels durft te lopen.”

Op één onderdeel bleek een kleine aanpassing nodig. Een van de twee bankjes was net vijf centimeter te hoog. “Dan zwaai met je voeten, en als je langer zit is dat niet lekker”, aldus De Valk. “Daarom zitten we hier ook samen”, reageerde Reijn als goed bestuurder. “Dan passen we dat nog aan.

                                                                                                                                 JS

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264