Het bleek een goede gok van het bestuur om de leden uit te nodigen samen poffertjes te eten. Met 50 bezoekers

zat de grote zaal in het Huis van Eemnes helemaal vol, nou ja, zo vol dan als in deze Corona-tijd met de regel van anderhalve meter is toegestaan.

Verscheidene leden vertelden dat ze heerlijk vonden om weer eens zoveel mensen terug te zien. Even bijpraten met bekenden is een behoefte van ieder mens, zeker als dat al wat langer geleden is. En met een portie poffertjes erbij, is het al gauw ouderwets gezellig.
De lekkernij werd door twee chauffeurs gehaald bij de fameuze kraam in Laren, en goed warm opgediend in speciale isolatiedoosjes.

Behalve gezellig en lekker, was het ook nog leerzaam. Secretaris Ellen had Leo Janssen weten te strikken om een vrolijke quiz te verzorgen over de cultuur en geschiedenis van het BEL-gebied. Met veel elan deelde Leo een deel van zijn kennis met ons. We leerden over burgemeesterswoningen, de molens van Mondriaan, het verschil tussen de voor- en achterkant van lammeren, ondeugende kunstschilders, hoeveel smaken ijs “de Hoop” in Blaricum heeft, over schilderijen van de Sint Jansprocessie, en over nog veel meer.

Tussendoor moesten er vanuit de zaal vragen worden beantwoord.
Voor de slimste mens onder de leden had de jury natuurlijk een
prijsje.

“Zo hebben we schik gehad”, was te horen bij het glaasje na afloop,
“en zijn we ook nog wat wijzer geworden”. “Ja”, lachte een ander lid,
“maar ook wat dikker”.

 

(26 augustus 2020, JS)

 

 

 

RSIN = 857103337
KvK nr = 67637264